Enter Title

Eten & drinken

U zult in Kaapverdië over het algemeen een goede selectie aan restaurants vinden in de belangrijkste steden met verschillende keuzes in gerechten, waaronder lokale Creoolse en Portugese specialiteiten.

Er zijn tal van bars en restaurants in vakantieoorden zoals Santa Maria (op het eiland Sal) en Mindelo (op het eiland São Vicente) en de gezellige livemuziek kan nog lang in de nacht doorgaan.

De kleinere of de stillere eilanden met inbegrip van Boa Vista beschikken niet over een uitgebreide keuze aan gerechten en de restaurants hebben vaak een beperkt menu.

Prijzen kunnen variëren, verwacht dat het equivalent tussen de € 25,- en € 30,- voor een drie-gangen maaltijd met lokale wijn. Lokaal bier is gewoonlijk rond de 150CVEsc per pint.

holi

Kaapverdische gerechten om te proberen

Cachupa Rica: nationaal gerecht van Kaapverdië, een stoofpot gemaakt met vis, vlees en groenten

Buzio: een smakelijk, traditioneel langzaam gekookte stoofpot, gemaakt met schelpdieren (meestal mosselen) en soja saus.

Bol de Cus-Cus: een heerlijke taart gemaakt met maïs en suiker, meestal geserveerd met warme boter en cabra kaas

Cado de Peixe ou Caiderado: aardappel, pompoen, wortelen, groenten gekookt met vis (meestal Cavala) en tomatenpuree.

Canjo: soep met kip, rijst, uien en wortelen

Bafas: vis bereid met tomaat, ui en paprika’s in broodkruimels. Meestal genuttigd als een snack of een voorgerecht.

Percebes (Sea Fingers): gek genoeg zien ze eruit als paars, bruine vingers. U barst het einde open en pelt de buiten laag af om het vlees te onthullen. Het heeft dezelfde structuur als inktvis.

Queijo de Cabra com Doce de Popoia: een typisch dessert met plakjes cabra kaas geserveerd met popoia jam.

Carpachio: rauwe tonijn fijngesneden en gemarineerd in limoen, olie en zout.

Tonijn tartaar: rauwe tonijn gehakt en gemarineerd in een soja dressing.

Cracas: schaaldieren

Feijoada: varkensvlees stoofpot met groenten en bonen.

Morreia: paling, gebakken in olie

Lagosta Suada: gestoomde kreeft

holi
holi

Kaapverdische drankjes om te proberen

Grogue: lokaal geproduceerd uit suikerriet, sterke drank

Fogo wijn: zeer aangenaam wanneer gedronken op het juiste moment, maar kan wisselvallig zijn, afhankelijk van de leeftijd van de druif.

Gaipirinha: op een Brazilië geïnspireerde cocktail gemaakt met suikerriet en lokale likeur.