Enter Title

Windsurf paradijs

De Kaapverdisch Eilanden staan bekend als een van de beste surfspots ter wereld! Sal wordt beschouwd als een van ’s werelds top vijf windsurf locaties, dus het is niet ongewoon om fel gekleurde zeilen verspreid over de oceaan te zien. Surfen

De vrijwel constante passaatwind maakt het surfklimaat bij de Kaapverdische Eilanden perfect voor een heerlijke surfvakantie. In de zomerperiode waait er een wind met een gemiddelde windkracht van 4 Beaufort. De winterperiode is de beste periode om te surfen, daar de wind in deze periode een gemiddelde windkracht haalt van 5 tot 6 Beaufort. Of u nu een beginner of gevorderden bent, de ca. 1000 kilometer kustlijn van de Kaapverdische Eilanden bieden voor ieder wat wils! Een echte plus naast de goede wind en golfcondities is de heerlijke aangename zee temperatuur. De temperatuur rond de Kaapverdische Eilanden ligt tussen de 23 en 27 graden.

holi
holi

Sal

Sal wordt beschouwd als een van ’s werelds top vijf windsurf locaties! Vanaf het gezellige en toeristische stadje Santa Maria zijn alle grote surf spots binnen een kwartier rijden te bereiken. Een uitgebreid overzicht van surfplekken bij Sal vindt u hieronder:

Oostkust:
 • Cabessa: de golven bij Cabessa zijn gemakkelijk en klein. De wind is hier minder sterk doordat het gebied deelse wordt afgeschermd door een berg
 • Kite Beach (voorheen Shark Bay): Kite Beach is een plek geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Bij een opkomend tij zijn de golven hier geweldig. Anders dan de oude naam doet vermoeden, komen er in dit gebied géén haaien voor. Bij laagtij zijn er kleinere golven te vinden, echter kan laagtij ook op sommige plekken ervoor zorgen dat het ondiep wordt
 • Serra Negra: aan het noordoostelijke deel van het eiland, vindt u heerlijke afgelegen plekken zoals bij Serra Negra. Hier zijn echter minimale faciliteiten te vinden. Let op! Hier is een grotere kans op de aanwezigheid van haaien.
Zuidkust:
 • Santa Maria: Santa Maria, het toeristische plaatsje van het eiland Sal, biedt een van de mooiste surf plekken. De stranden hier zijn breed en ruim, echter wel vaak voorzien van badgasten. Gezien het een toeristische locatie is, zijn er voldoende surffaciliteiten te vinden. De golven zijn relatief rustig maar de wind die vanuit het vlakke land afkomstig is, is sterk.
 • Lembje: bij de stranden van Lembje is het water relatief rustig. Echter kan de harde wind op het strand en de rotsen in het water zorgen voor wat onrustiger zeewater. Het is mogelijk om vanaf het strand van Santa Maria naar Lembje te surfen.
 • Strand bij Riu Hotel: de wind bij het Riu Hotel is vaak sterker dan op andere locaties rondom Sal en is over het algemeen aflandig. Het ligt naast het bekende Ponta Preta strand waar voor de wereldkampioenschappen gehouden worden.
Westkust:
 • Ponta Preta: een bekende surfspot en een van de beste plekken ter wereld om te surfen. Hier worden regelmatig kampioenschappen gehouden. Voor gevorderden is deze surfplek met regelmaat ook een uitdaging.
 • Ali Baba: is een van de betere surfspots op Sal. Grote en lange golven en soms hoge intensiteit. Ali Baba is geschikt voor gevorderden, maar ook zeker een leuke plek om vanaf het strand te kijken
 • Secret Spot: de surfkampioenschappen worden gehouden bij Ponta Preta, echter als de condities niet goed genoeg zijn, wijken ze uit naar de Secret Spot. Hier zijn de golven regelmatig en is het veilig om te surfen en niet te druk.
 • Cural Joul: voor het surfen bij Cural Joul is het het gemakkelijkst om te vertrekken vanaf Fontana of Ali Baba. De plek staat bekend om zijn hoge golven die schrikbarend intens kunnen zijn. Een plek voor ervaren surfers.
 • Fontana: een handig en veilig vertrekpunt om andere stukken van de kust te ontdekken.
 • Canoa: een plek voor gevorderden surfers. De golven zijn lang en breken niet snel omdat ze van de zijkant komen. De wind is hier ook sterker dan op andere plekken
 • Monte Leo: biedt geweldige stranden en is een nog onontdekt paradijs voor surfers
 • Caleheta Funda: erg druk bezocht, heeft goede golven. Vanaf het strand kunt u rustig naar het diepere water gaan waar de golven zijn.
holi
holi

Boa Vista

Op Boa Vista zijn er veel prachtige surfplekken te vinden. Het eiland is met name geschikt voor de al ervaren en gevorderden surfers, die niet afhankelijk zijn van surflessen. De faciliteiten voor surfers zijn op het eiland Sal meer aanwezig dan op Boa Vista. Chaves, Baia Vrandinha en de oostkust hebben alleen een stabiele wind en zijn meer geschikt voor de ervaren surfers. De noordkust en het strand van Santa Monica zijn niet aan te bevelen om te surfen, aangezien er een sterke aflandige wind staat.